“Младежка асоциация по политически науки” създаде клуб по политически науки в гр.Варна. Пространството се намира на бул. “Мария Луиза” 25, в центъра на града.

Помещението е в аристократичен стил и е с капацитет между 15 и 20 души. Разполага с библиотека, в която има над 200 заглавия, свързани с политическите науки. През деня функционира като читалня, в която хора със сходни интереси могат да общуват, четат и обсъждат различни въпроси в приятна атмосфера. В определени дни се организират дискусии, дебати, лекции, обучения и представяния на книги.

Библиотеката се допълва всеки ден от дарения на симпатизанти от цялата страна. Две от големите издателства в България също подпомагат начинанието. Основна задача на клуба е да предоставя възможност на студенти, младежи и хора с интереси към политическата теория да имат свой кът в града.

Председателят на организацията Сергей Петров, който е един от учредителите на клуба, сподели, че за него е недопустимо в град с невероятна история, културни традиции, младежки и интелектуален заряд да няма подобно място.

“В София има ежемесечно има събития, има различни кръгове и организации, които се събират, дискутират и обсъждат теми извън злободневието и работят за повишаване на гражданската култура. Надявам се клубът по политически науки да успее да изгради една интелектуална общност, която да бъде полезна за обществото”, каза още Сергей Петров.